Umamiglaserade kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Umamiglaserade kikärtor

Umamiglaserade kikärtor

med ponzugrönsaker och srirachayoghurt

Kikärtor spelar huvudrollen i kvällens gröna rätt med inspiration från Asien. Vi steker dem gyllene, vänder dem i en smakrik glaze på umamisås, soja och honung och serverar dem på en bädd av jasminris med vitlöksolja. Kikärtorna får sällskap av en färgstark sallad med rädisor, gurka, morot, jordnötter och ponzudressing och vi serverar middagen med färsk koriander och krämig srirachayoghurt.

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Blötdjur
Jordnötter
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Umamisås

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)

1 paket

Kikärtor

12.5 g

Honung

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Morot

1 st

Gurka

75 g

Rädisor

1 portionspåse

Koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

10 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Olivolja (steg 2)

½ msk

Vetemjöl (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3732 kJ
Energi (kcal)892 kcal
Fett45.1 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater97.7 g
varav socker17.7 g
Protein20.3 g
Salt6.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Gör glaze
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Skeda upp lag från kikärtor [2 msk | 4 msk] och häll i en liten skål. Häll av resten.

Blanda kikärtslag med sojasås, honung [1/2 paket, 2P], umamisås och mjöl [1/2 msk | 1 msk].

Blanda olivolja [2 msk | 4 msk] och vitlök i en ny liten skål. Ställ båda skålar åt sidan.

Stek kikärtor
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kikärtor i 5–7 min, eller tills gyllene. 

Förbered grönsaker
4

Halvera rädisor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skär gurka i tunna stavar.

Grovhacka jordnötter.

Blanda rädisor, gurka, jordnötter, morot, ponzudressing, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Glasera kikärtor
5

Tillsätt glaze till pannan med kikärtor och sjud i 2–3 min, eller tills såsen har tjocknat och kikärtor är glaserade. 

Blanda sriracha [1/2 paket, 2P] och yoghurt i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ris i djupa tallrikar och ringla över vitlöksolja.

Toppa med sallad och kikärtor.

Strö över riven koriander och servera med srirachayoghurt.