Vegetarisk yaki udon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk yaki udon

Vegetarisk yaki udon

med pulled beans och salta jordnötter

Har du svårt att hinna med matlagningen i vardagen? Då är det här receptet något för dig! Vi lagar en härlig vegetarisk nudelrätt – yaki udon – på bara en kvart. Medan udonnudlarna kokar steker vi pulled beans med grönsaker och tillsätter asiatisk woksås, sweet chilisås och umamisås innan vi vänder ner nudlar, pak choi och sesamfrön i såsen. Till sist toppar vi med salladslök och jordnötter – supersnabbt och supergott!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Sulfiter
Sesam
Blötdjur
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Rödlök

1 st

Pak choi

1 st

Morot, Julienne

240 g

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

40 g

Sweet chilisås

50 g

Umamisås

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3542 kJ
Energi (kcal)847 kcal
Fett27.8 g
varav mättat4.2 g
Kolhydrater101.4 g
varav socker33.6 g
Protein44.1 g
Salt7.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek pulled beans
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Grovhacka pak choi.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pulled beans, rödlök, morot, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, tills brynta.

Laga sås
3

Tillsätt asiatisk woksås, sweet chilisås, umamisås, vitvinsvinäger, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och nudelvatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan. Sjud i 1–2 min, tills sås tjocknar något.

Vänd ner nudlar, pak choi och sesamfrön.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: Tillsätt en skvätt extra vatten om såsen verkar for tjock.

Servera
4

Lägg upp nudlar i skålar.

Toppa med salladslök och jordnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image