I kväll går den kulinariska resan till Japan, och vi frestar med underbara japanska grönsaksbiffar med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvliga tillbehör är ris och en sallad på syltad gurka och spenat. Vi toppar biffarna och salladen med srirachasås och sesammajo!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Lime
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Gurka
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2 tsk
Ingefära
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Morot
60 g
Spenat
2 st
Salladslök
10 g
Sriracha
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
1
Ägg till fritters
½ tsk
Salt till fritters
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Riv ingefära (oskalad) fint.
Skölj spenat.
Halvera lime.
Skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Blanda en generös skvätt limesaft, socker och salt i en liten skål. Vänd ner gurka i lagen och ställ åt sidan.
Vispa ägg i en medelstor skål.
Tillsätt panko, salladslök, ingefära, hälften av spetskålen, morot, sojasås, salt och en nypa peppar och blanda väl.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Forma smeten till biffar (3 per person) med en sked, placera dem i stekpannan och platta till dem med en stekspade.
Stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Vänd inte biffar för tidigt, då kan de gå sönder.
Rör ner spenat, resterande spetskål och salt i skålen med syltad gurka.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp grönsaksbiffar, ris och sallad på tallrikar.
Toppa med sriracha och servera med sesammajonnäs.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.