Asiatiska grönsaksbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiska grönsaksbiffar

Asiatiska grönsaksbiffar

med långkornigt ris och syltad gurka

I kväll går den kulinariska resan till Japan, och vi frestar med underbara japanska grönsaksbiffar med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvliga tillbehör är ris och en sallad på syltad gurka och spenat. Vi toppar biffarna och salladen med srirachasås och sesammajo!

Taggar:
Vegetarisk
Stark
Mjölkfri
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Plantbaserat
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Gurka

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2 tsk

Ingefära

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Morot

60 g

Spenat

2 st

Salladslök

10 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

1

Ägg till fritters

½ tsk

Salt till fritters

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2530 kJ
Energi (kcal)605 kcal
Fett18.8 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater94.1 g
varav socker11.4 g
Protein15.3 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Riv ingefära (oskalad) fint.

Skölj spenat.

Halvera lime.

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Blanda en generös skvätt limesaft, socker och salt i en liten skål. Vänd ner gurka i lagen och ställ åt sidan.

Förbered biffar
3

Vispa ägg i en medelstor skål.

Tillsätt panko, salladslök, ingefära, hälften av spetskålen, morot, sojasås, salt och en nypa peppar och blanda väl.

Stek biffar
4

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Forma smeten till biffar (3 per person) med en sked, placera dem i stekpannan och platta till dem med en stekspade.

Stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Vänd inte biffar för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda sallad
5

Rör ner spenat, resterande spetskål och salt i skålen med syltad gurka.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp grönsaksbiffar, ris och sallad på tallrikar.

Toppa med sriracha och servera med sesammajonnäs.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.