Skip to main content
Asiatiska grönsaksbiffar

Asiatiska grönsaksbiffar

med långkornigt ris och syltad gurka

4.1
(1,7 tn)

I kväll går den kulinariska resan till Asien, och vi lagar en smakrik och färgglad vegetarisk rätt. Vad sägs om sprödstekta grönsaksbiffar med panko, salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås? Som tillbehör serverar vi kokt ris och en krispig kålsallad med syltad gurka, och srirachasås och asiatisk majonnäs ger hetta och krämighet. Smaklig måltid!

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Vegetarisk
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Salladslök

1 st

Morot

1 st

Ingefära

150 g

Förskuren spetskål

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Vete, Gluten)

10 g

Sriracha

1 st

Gurka

60 g

Spenat

150 g

Långkornigt vitt ris

½ st

Citrusfrukt

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sesam, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kJ)2626 kJ
Energi (kcal)628 kcal
Fett21.7 g
varav mättat3 g
Kolhydrater88.1 g
varav socker11.1 g
Kostfiber7.4 g
Protein19.2 g
Kolesterol0.2 mg
Salt5.7 g
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Riv ingefära (oskalad) fint.

Skölj spenat.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Blanda en generös skvätt limesaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Vänd ner gurka i lagen och ställ åt sidan.

Förbered biffar
3

Vispa ägg [2 st | 4 st] i en medelstor skål.

Tillsätt panko, salladslök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], hälften av spetskålen, morot, sojasås [1/2 paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar och blanda väl.

Stek grönsaksbiffar
4

Hetta upp en stekpanna [2 pannor, 4P] på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Forma smeten till biffar (3 per person) med en sked, placera dem i stekpannan och platta till dem med en stekspade.

Stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Vänd inte biffar för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda sallad
5

Rör ner spenat, resterande spetskål och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i skålen med syltad gurka.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp grönsaksbiffar, ris och sallad på tallrikar.

Toppa med sriracha [1/2 paket, 2P] och servera med asiatisk majonnäs.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.