Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och välkända ingredienser som passar till alla åldrar. Härlig fläskytterfilé, som först steks, och sen blandas med en underbar sås med champinjoner och brunsås. Klassiska tillbehör är kokt potatis, gurka och lingonsylt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400
Småpotatis
200
Champinjoner
1
Gurka
300
Fläskytterfilé
100
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
1
Bladpersilja
50
Lingonsylt
¼
Salt (steg 4)
1
Olivolja (steg 4)
1
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, och smaksätt med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Grovhacka svamp. Skär gurka i tunna skivor, lägg över dem i en stor skål och krydda med en nypa salt och peppar.
Skär kött i skivor (3 per person) och krydda med salt och peppar. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene. Lägg över till en tallrik. TIPS: Stek kött i omgångar vid behov.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna. Stek svamp i 3-4 min, eller tills gyllene. Tillsätt brunsås, vatten [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och generöst med peppar. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat. TIPS: Tillsätt med vatten om du tycker att såsen blir för tjock.
Rör ner kött i såsen och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp potatis, kött och gurka på tallrikar. Toppa kött med svampsås. Servera med lingonsylt och garnera med hela persiljeblad.