topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinerad portobello

Gratinerad portobello

med rostad potatis och fräsch sallad

Ikväll överraskar vi med ett otraditionellt recept, som säkert kommer att uppskattas av alla som vågar smaka! De pampiga portobello-svamparna bakas hela i ugnen, med en ljuvlig fyllning med vitlök, spenat, ricotta och knaprig panko. Svamparna får sällskap i ugnen av potatis och lök som rostas till perfektion. Vi serverar svamp, potatis och lök med en sallad med paprika och spenat, och med pestodressing.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Plåtmat
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Lök

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Vitlöksklyfta

½

Paprika

300

Portabello

100

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

15

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Medelhavets Pärla

7.5

Balsamvinäger

50

Krämig pestodressing

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)600 kcal
Energi (kJ)2509 kJ
Fett29.98 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater64.47 g
varav socker13.7 g
Protein20.38 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis och lök i 2 cm stora bitar. Skölj och finhacka hälften av spenaten. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och skär paprika [1/2 st | 2P] i 1 cm strimlor.

Fyll svamp
2

Plocka bort svampstammen. Krydda insidan av svamp med salt* och peppar*. Blanda hackad spenat, vitlök, ricotta, hälften av osten och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en liten skål. Fyll svamp med spenat- och ricottamix. Toppa med panko [1/2 påse | 2P] och resterande ost.

Rosta svamp & potatis
3

Placera potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*. Placera fyllda svampar på plåten och gratinera i 20-25 min, eller tills potatis är gyllene och svampar är genomstekta. TIPS: Använd två plåtar till 4P.

Förbered vinägrett
4

Vispa ihop olivolja* [1 msk | 2 msk] och balsamvinäger [1/2 paket | 2P] i en medelstor skål. Krydda med salt* och peppar*.

Blanda sallad
5

Blanda paprikastrimlor och resterande spenat med vinägretten när det återstår 1-2 min av svampens tillagningstid.

Servera
6

Lägg upp fylld svamp, potatis, sallad och pestodressing på tallrikar.