Ikväll överraskar vi med ett otraditionellt recept, som säkert kommer att uppskattas av alla som vågar smaka! De pampiga portobello-svamparna bakas hela i ugnen, med en ljuvlig fyllning med vitlök, spenat, ricotta och knaprig panko. Svamparna får sällskap i ugnen av potatis och lök som rostas till perfektion. Vi serverar svamp, potatis och lök med en sallad med paprika och spenat, och med pestodressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Lök
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Vitlöksklyfta
½
Paprika
300
Portabello
100
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
15
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Medelhavets Pärla
7.5
Balsamvinäger
50
Krämig pestodressing
½
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis och lök i 2 cm stora bitar. Skölj och finhacka hälften av spenaten. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och skär paprika [1/2 st | 2P] i 1 cm strimlor.
Plocka bort svampstammen. Krydda insidan av svamp med salt* och peppar*. Blanda hackad spenat, vitlök, ricotta, hälften av osten och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en liten skål. Fyll svamp med spenat- och ricottamix. Toppa med panko [1/2 påse | 2P] och resterande ost.
Placera potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*. Placera fyllda svampar på plåten och gratinera i 20-25 min, eller tills potatis är gyllene och svampar är genomstekta. TIPS: Använd två plåtar till 4P.
Vispa ihop olivolja* [1 msk | 2 msk] och balsamvinäger [1/2 paket | 2P] i en medelstor skål. Krydda med salt* och peppar*.
Blanda paprikastrimlor och resterande spenat med vinägretten när det återstår 1-2 min av svampens tillagningstid.
Lägg upp fylld svamp, potatis, sallad och pestodressing på tallrikar.