
Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi lagar underbara blandfärstacos. Vi steker blandfärs som blixtsnabbt får medelhavssmak av vår kryddblandning som vi kallar för Medelhavets Pärla. Vi bygger våra krispiga blandfärstacos med sallad, rödlök, blandfärs, tomat och en svalkande tzatziki!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Blandfärs
1 st
Gurka
1 paket
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Tomat
½ st
Lök
2 g
Medelhavets Pärla
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete)
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla spår av: Selleri)
½ st
Vitlöksklyfta
4 g
Kycklingbuljong

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Grovhacka tomat.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Riv gurka grovt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs i 4-5 min, eller tills det är brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Pressa ur så mycket vätska som möjligt från gurkan.
Blanda gurka, yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.
TIPS: Använd mindre vitlök om du inte tycker om det.

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Rör i Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong och en skvätt vatten i stekpannan med blandfärs. Stek i 1 min, och smaka av med en generös nypa salt och peppar.

Sätt fram alla ingredienser på bordet.
Fyll tortillas med salladsmix, köttfärs, tomat och rödlök.
Ringla över tzatziki.