
Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Skäm bort hela familjen med en lyxig påskbrunch som ni kan avnjuta i lugn och ro en ledig morgon. Avokadotoast med riven ost och gräslök, stekt bacon, amerikanska pannkakor med choklad, yoghurt med hallonsylt och färsk apelsin – finns det ett bättre sätt att starta dagen på?
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 portionspåse
Gräslök
2 st
Avokado
½ st
Citrusfrukt
1 st
Baguette
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller: Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla spår av: Sesam, Soja, Khorasanvete, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
2 paket
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 g
Hallonsylt
2 st
Apelsin
100 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller: Mjölk, Soja Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Gluten, Vete)
250 g
Bacon, skivor
40 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller: Mjölk)
5 dl
Vatten (steg 2)
2 msk
Smör (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.
Skär baguette i 1,5 cm tjocka skivor och placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med en nypa salt.
Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills knapriga.

Under tiden, vispa ihop vatten [5 dl] och pannkaksmix tills slätt i en stor skål.
Smält smör [2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Klicka ut smet till 5 cm stora pannkakor i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.
TIPS: 1) Använd mer smör om det behövs. 2) Håll pannkakorna varma genom att placera dem i ugnen till servering.

Finhacka gräslök. Halvera citron [1/2 st]. Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Mosa avokado, citronsaft [2 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Bre avokado på baguette och krydda med en nypa peppar.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadoblandningen.
Placera chokladknappar i en medelstor skål. Värm choklad i mikron i 20 sek åt gången, rör om varje gång, tills chokladen har smält.
Skär apelsin i klyftor.

Toppa avokadotoast med hyvlad ost och gräslök. Häll upp yoghurt i glass och toppa med hallonsylt.
Lägg upp avokadotoast, bacon, yoghurt, pannkakor med choklad att doppa i och apelsinklyftor på en skärbräda eller bricka.
TIPS: Smält choklad i vattenbad om du inte har en mikro.