
Vem skulle säga nej till snabb bolognese med spaghetti och finriven ost? Bolognesen består av köttfärs och morot stekt i en Worcestershiresås och basilika. Samtidigt kokar vi spaghetti, och så är maten färdig!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
225 g
Nötfärs
1 paket
Spaghetti
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)
2 g
Medelhavets Pärla
1 paket
Krossade tomater
2 st
Morot
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
4 g
Buljong
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ‘al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1dl | 2dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, morot, Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], Vitlöksflörter och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt Worcestershiresås, köttbuljong, krossade tomater, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], sparat pastavatten och en nypa socker. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud tills såsen har tjocknad, 5–6 min.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Under tiden, grovhacka basilika.

Rör i basilika och pasta i såsen.
Smaka av med salt och peppar.
TIPS: Blanda allt i kastrullen om det är enklare.

Lägg upp bolognese i skålar.
Toppa med finriven ost och ringla över en skvätt olivolja.