topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

med finriven ost

Vem skulle säga nej till snabb bolognese med spaghetti och finriven ost? Bolognesen består av köttfärs och morot stekt i en Worcestershiresås och basilika. Samtidigt kokar vi spaghetti, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

2 g

Medelhavets Pärla

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

2 st

Morot

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Köttbuljong

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3434 kJ
Energi (kcal)821 kcal
Fett35 g
varav mättat17 g
Kolhydrater89.9 g
varav socker23.1 g
Protein42 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ‘al dente'. 

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1dl | 2dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Stek nötfärs och morot
2

Riv morot (oskalad) grovt. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek nötfärs, morot, Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], Vitlöksflörter och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4–5 min, eller tills brynt. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga sås
3

Tillsätt Worcestershiresås, köttbuljong, krossade tomater, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], sparat pastavatten och en nypa socker. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud tills såsen har tjocknad, 5–6 min. 

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Hacka basilika
4

Under tiden, grovhacka basilika. 

Tillsätt pasta
5

Rör i basilika och pasta i såsen. 

Smaka av med salt och peppar. 

TIPS: Blanda allt i kastrullen om det är enklare.

Servera
6

Lägg upp bolognese i skålar. 

Toppa med finriven ost och ringla över en skvätt olivolja.