Stekt rotfruktsrösti och kallrökt lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt rotfruktsrösti och kallrökt lax

Stekt rotfruktsrösti och kallrökt lax

med picklad gurka och färsk dill

Rösti är en klassiker som får det att vattnas i munnen på de flesta potatisälskare. Vårt recept på rösti har potatis, morot, palsternacka, rödlök och vitlök i smeten, vilket ger härlig smak och textur. Vi serverar våra rotfruktsrösti med kokta rödbetor, rökt lax, picklade grönsaker och crème fraiche.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Sulfiter
Selleri
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Rotfruktsmix

1

Rödlök

1

Gurka

1

Dill

25

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

100

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

1

Socker (steg 2)

2

Ägg (steg 4)

3

Vetemjöl (steg 4)

½

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)503 kcal
Energi (kJ)2105 kJ
Fett24.6 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater41.7 g
varav socker16 g
Protein25 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Rivjärn
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka rödbeta
1

Tärna rödbeta (oskalad) i 2 cm stora bitar, och lägg ner i en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Koka rödbeta i 10-12 min, eller tills mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka rödbeta i kastrullen. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

 

Pickla grönsaker
2

Skär gurka i tunna skivor. Grovhacka hälften av dillen (spara resten till garnering). Skär hälften av rödlök i tunna skivor, och spara resten till steg 3. Placera lökskivor, gurka, hackad dill, vitvinsvinäger, socker[1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Tillsätt vatten så grönsakerna täcks av vätska. Rör då och då. Häll av lagen precis innan servering.

 

Förbered grönsaker
3

Riv potatis, morot och palsternacka (oskalade) grovt. Finhacka resterande rödlök. Riv eller pressa vitlök.

 

Blanda röstifärs
4

Vispa ägg [2 st | 4 st] i en medelstor skål. Rör i rivna rotfrukter, hackad rödlök, vitlök, vetemjöl [3 msk | 6 msk], grönsaksbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar, och blanda väl.

 

Stek rösti
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Forma rösti med en sked (2 per person), platta till dem med en stekspade och stek i 4-5 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. Lägg över till en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

 

Servera
6

Lägg upp rösti,rödbeta och picklade grönsaker på tallrikar. Toppa med rökt lax ovanpå rösti och crème fraiche [1/2 paket, 2P]. Garnera med resterande dill. Servera resterande crème fraiche vid sidan av.