Bolognese är en klassiker, och ikväll tillagar vi den på ett spännande sätt. Vi steker vegofärs med tomatpuré, medelhavskryddor, krossade tomater, balsamvinäger och mornaysås. Så rör vi i pasta i såsen, och serverar vår vegetariska bolognese med ost, och en härlig salsa cruda med tomat, lök och basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
½
Rödlök
160
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
½
Tomatpuré
1
Krossade tomater
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
100
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
4
Medelhavets Pärla
2
Tomat
1
Basilika
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
½
Olivolja (steg 2)
1
Socker (steg 4)
½
Salt (steg 4)
¼
Salt (steg 5)
½
Olivolja (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8-9 min, eller tills ‘al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs i 2-3 min.
Rör i Medelhavets Pärla, grönsaksbuljong och tomatpuré [½ burk, 2P] med vegofärsen, och stek i ytterligare 1-2 min, tills väldoftande.
Rör i krossade tomater, balsamvinäger,
socker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och sparat pastavatten [1 dl | 2 dl]. Sänk till medelvärme och sjud i 3-4 min.
Rör i mornaysås och sjud i 1-2 min på låg värme.
Under tiden, finhacka lök [½ st, 2P].
Tärna tomat i 2 cm stora bitar.
Finhacka basilika.
Blanda tomat, lök, basilika, olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en medelstor skål.
Rör i färdig pasta i såsen.
Lägg upp bolognese i skålar.
Strö över ost och servera med 'salsa cruda'.