.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20
Sojasås
150
Basmatiris
1
Zucchini
1
Lök
1
Morot
2
Salladslök
1
Koriander
Bacon
2
Ägg
3
Vatten (steg 1)
Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i basmati vildris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.
Ansa courgette, halvera på längden och skär i 1 cm breda skivor. Halvera, skala och skiva lök tunt. Skär morot i 1 cm breda skivor. Ansa och skiva salladslök tunt. Finhacka koriander. Skär bacon i 1 cm breda bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i bacon och stek tills gyllenbrun, 6-7 min. Använd en slitssked för att föra över baconen till en stor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma panna över hög värme. Fräs courgette, lök och morot tills de har mjuknat något, ca 2 min. Lägg i salladslök och fräs tills doftande, ca 1 min. Lägg över grönsakerna till skålen med bacon.
Sänk till medelvärme och häll på ytterligare en skvätt olivolja* i pannan. Knäck ägg* ner i pannan och lägg i det färdigkokta riset ovanpå. Fräs under konstant omrörning tills ris och ägg* har blandats helt. Häll i sojasås och fräs i ytterligare 1-2 min. Rör i bacon och grönsaker så att det blandas ordentligt. Värm upp allt tillsammans, ca 2-3 min.
Fördela ‘fried rice’ mellan era skåla och toppa med koriander.