Koreansk inspirerad ryggbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk inspirerad ryggbiff

Koreansk inspirerad ryggbiff

med rostad potatis, pak choi och srirachamajo

Ikväll håller vi fest och vi lockar med en ytterst delikat och innovativ sammansättning. En klassisk ryggbiff har huvudrollen, men tillredning och birollerna bjuder på spännande överraskningar. Vi har hämtat inspiration från Korea, och glacerar ryggbiffen i en härlig sås. De klassiska potatisarna har vi piffat upp med sesamfrön. Vackra tillbehör med sting är pak choi stekt med chili. En generös klick srirachamajo fulländar mästerverket!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

500

Potatis

1

Salladslök

20

Sriracha

25

Honung

10

Sesamfrön

½

Röd chili

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

30

Hoisinsås

25

Ketchup

1

Pak choi

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)859 kcal
Energi (kJ)3592 kJ
Fett51.13 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater64.08 g
varav socker19.2 g
Protein38.23 g
Salt1.9 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) potatis i 2 cm stora bitar och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, strö över hälften av sesamfröna och krydda med salt* och peppar*. Vänd dem och rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. Vänd dem efter halva tiden. TIPS: Använd två plåtar vid behov, om potatisen inte får plats i ett lager på en plåt.

Förbered grönsaker
2

Dela pak choi på längden. Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Skiva salladslök tunt.

Blanda såser
3

Blanda majonnäs och hälften av srirachan i en liten skål, och ställ åt sidan. Blanda resterande sriracha, hoisinsås, ketchup och honung till en marinad i en ny liten skål. Tillsätt olivolja* [1 msk | 2 msk] och blanda väl.

Stek pak choi
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt pak choi, chili och resterande sesamfrön och fräs under omrörning tills de är brynta, 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*, överför till en skål och täck för att hålla på värmen. Torka av stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme. Krydda köttet med salt* och peppar.

Stek ryggbiff
5

Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min på varje sida för medium rare. Häll i marinad och glacera köttet den sista minuten, vänd så de täcks. För över till en tallrik, täck med folie och låt vila i några minuter. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.

Servera
6

Lägg upp ryggbiff på tallrikar med chilistekt pak choi och sesampotatis. Strö över salladslök, och servera srirachamajo vid sidan av.