Första gången du stöter på ordet fritters? Nu har du chansen att utöka ditt matvokabulär med detta härliga recept på gyllenstekta kikärtsbiffar. Fritters är alltså biffar som oftast görs på grönsaker, men också kan innehålla kött. Vår version är vegetarisk och består även av salladsost, persilja och vår egen kryddblandning Panamat. Vi serverar dem med en libanesisk fattoushsallad med gurka, tomat och rädisor som toppas med vitlöksyoghurt och tortillakrutonger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 paket
Kikärtor
1 portionspåse
Bladpersilja
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Gurka
75 g
Rädisor
1 st
Sallad
1 st
Tomat
1 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Panamat
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ msk
Olivolja (steg 1)
1 st
Ägg (steg 3)
3 msk
Vetemjöl (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 5)