
På helgen är det härligt att sätta guldkant på tillvaron med en extra god middag. Vi har precis det rätta receptet för att skämma bort både familjen och smaklökarna! Vi hämtar inspiration från Normandie i norra Frankrike och lagar baconlindad fläskytterfilé med en sötsyrlig äppelsås med crème fraiche, schalottenlök och timjan. Rostad potatis och sallad med haricots verts och honungs- och senapsdressing blir perfekta tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Lök
300 g
Fläskytterfilé
400 g
Småpotatis
125 g
Bacon, skivor
1 st
Sallad
1 st
Timjan
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Senap, Ägg)
10 g
Kycklingfond
150 g
Haricots verts
50 g
Riven gruyère
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Äpple
1 st
Citrusfrukt
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Smör till stekning
1 tsk
Socker till sås
1 msk
Smör till sås
1 msk
Vatten till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis (oskalad) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene.
När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, strö över gruyère och rosta klart potatisen.

Linda bacon runt kött.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka lök.
Ansa haricots verts.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Torka ur stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja i den på medelhög värme.
Stek haricots verts i 3–4 min, eller tills mjuka. Lägg över i en stor skål.

Grovhacka sallad.
Vänd ner sallad, en skvätt citrussaft och honung- och senapsdressing i skålen med bönor.

Plocka och finhacka timjanblad.
Hetta upp smör i stekpannan (torka inte ur den) på medelhög värme. Stek äpple och socker i 2–3 min, tills gyllene. Lägg över på en tallrik och täck med folie.
Tillsätt smör, lök och timjan och stek i 2–3 min. Rör ner crème fraiche, fond och vatten och sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.
Vänd äpple i sås.
Skär kött i tunna skivor.
TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med fingrarna längs stjälken för att lossa bladen.

Lägg upp potatis, kött och sallad på tallrikar.
Toppa kött med äppelsås.