På helgen är det härligt att sätta guldkant på tillvaron med en extra god middag. Vi har precis det rätta receptet för att skämma bort både familjen och smaklökarna! Vi hämtar inspiration från Normandie i norra Frankrike och lagar baconlindad fläskytterfilé med en sötsyrlig äppelsås med crème fraiche, schalottenlök och timjan. Rostad potatis och grönsallad med honungs- och senapsdressing blir perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5 g
Honung
1 st
Citron
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
2 st
Schalottenlök
300 g
Fläskytterfilé
400 g
Småpotatis
62.5 g
Bacon, skivor
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
1 st
Sallad
1 portionspåse
Timjan
1 st
Äpple
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Smör till stekning
1 tsk
Socker till sås
1 msk
Smör till sås
1 msk
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis (oskalad) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene.
Linda bacon runt kött.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka schalottenlök.
Skär citron i klyftor.
Grovhacka sallad.
Blanda citronsaft, honung och senap i en medelstor skål.
Vänd ner sallad i skålen.
TIPS: Om du gillar senap kan du tillsätta mer.
Plocka och finhacka timjanblad.
Hetta upp smör i stekpannan (torka inte ur den). Stek äpple och socker i 2–3 min, tills gyllene. Lägg över på en tallrik och täck med folie.
Tillsätt smör, schalottenlök och timjan och stek i 2–3 min.Rör ner crème fraiche och vatten och sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.
Vänd äpple i sås.
Skär kött i tunna skivor.
TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.
Lägg upp potatis, kött och sallad på tallrikar.
Toppa kött med äppelsås.