Ikväll lagar vi riktig mysmat som kommer att mätta alla hungriga vid bordet! För vem kan säga nej till pasta, bacon och rödvinsås? Vi lagar en ljuvlig rödvinssås sås med lök, bacon, portobello och tomater, som vi blandar med spaghetti. Vi toppar vår svamp- och baconpasta med färsk persilja och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
140
Bacon, tärnad
30
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
½
Lök
2
Vitlöksklyfta
1
Tomat
150
Portabello
½
Tomatpuré
4
Köttbuljong
1
Bladpersilja
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8-9 min, tills ‘al dente’.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [11/2 dl | 3 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp en stor och torr stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene. Lägg över bacon på en tallrik med hushållspapper.
Finhacka lök [1/2 st, 2P].
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persilja (spara lite till steg 6).
Skär svamp i tunna skivor.
Tärna tomat i 2 cm stora bitar.
Hetta upp stekpannan med baconfett på medelhög värme.
Stek lök, tomat och svamp i 3-4 min, tills mjuka.
Rör i tomatpuré [1/2 burk, 2P] och vitlök, och stek i ytterligare 30 sek.
Rör i pastavatten [11/2 dl | 3 dl], rödvinssås [1/2 paket, 2P], köttbuljong, persilja och hälften av baconen i stekpannan. Sjud i 2-3 min, tills såsen tjocknat något.
Rör i pasta och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp svamp- och baconpasta i skålar.
Toppa med sparad persilja och resterande bacon.