topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortelloni puttanesca

Tortelloni puttanesca

med kryddig tomatsås och kalamataoliver

Ikväll gör vi det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta med kryddig tomatsås med paprika, zucchini, schalottenlök, worcestershire sås och kalamataoliver. Vi toppar vår Tortelloni puttanesca med ost och chili och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Soja
Gluten
Korn
Senap
Mjölk
Ägg
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Schalottenlök

1

Vitlöksklyfta

1

Paprika

40

Kalamataoliver

1

Zucchini

2

Medelhavets Pärla

1

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

1

Krossade tomater, vitlök & lök

½

Chiliflakes

300

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

20

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

¼

Socker (steg 4)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)696 kcal
Energi (kJ)2913 kJ
Fett6.6 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater29.1 g
varav socker29.1 g
Protein26.06 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka upp vatten
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Förbered grönsaker
2

Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Grovhacka oliver. Skär zucchini i 2 cm stora bitar. Skölj spenat.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika och zucchini tills de börjar mjukna, 2-3 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Tillsätt schalottenlök och vitlök, och stek tills genomskinliga, 1 min.

 

Koka tomatsås
4

Tillsätt Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], worcestershiresås, oliver, krossade tomater, socker[1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa chili flakes [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Sjud i 3-5 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

 

Tillsätt pasta
5

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka tills ‘al dente’, 1-2 min. Häll av vattnet och rör i pasta i tomatsåsen. Rör i spenat och sjud tills den har mjuknat, 1 min. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

 

Servera
6

Lägg upp tortelloni puttanesca i skålar. Strö över chili flakes och hyvlad ost.