Ikväll gör vi det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta med kryddig tomatsås med paprika, zucchini, schalottenlök, worcestershire sås och kalamataoliver. Vi toppar vår Tortelloni puttanesca med ost och chili och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Paprika
40
Kalamataoliver
1
Zucchini
2
Medelhavets Pärla
1
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
1
Krossade tomater, vitlök & lök
½
Chiliflakes
300
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1
Olivolja (steg 3)
¼
Socker (steg 4)
¼
Salt (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Grovhacka oliver. Skär zucchini i 2 cm stora bitar. Skölj spenat.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika och zucchini tills de börjar mjukna, 2-3 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Tillsätt schalottenlök och vitlök, och stek tills genomskinliga, 1 min.
Tillsätt Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], worcestershiresås, oliver, krossade tomater, socker[1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa chili flakes [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Sjud i 3-5 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka tills ‘al dente’, 1-2 min. Häll av vattnet och rör i pasta i tomatsåsen. Rör i spenat och sjud tills den har mjuknat, 1 min. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg upp tortelloni puttanesca i skålar. Strö över chili flakes och hyvlad ost.