topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk sandwich

Vegetarisk sandwich

med rostad aubergine, zucchini och calabrese pesto

Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid, eller om du vill göra något extra av mat till en mysig vinterpicknick. Vi rostar baguette med vitlöksolja, och fyller våra sandwich med rostad aubergine och zucchini, sallad, tomat och en spännande och vacker röd calabresesås.

Taggar:
Vegetarisk
Plåtmat
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Aubergine

½

Zucchini

300

Potatis

1

Vitlöksklyfta

2

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1

Sallad

1

Tomat

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

30

Calabresepesto

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)953 kcal
Energi (kJ)3986 kJ
Fett49.34 g
varav mättat15.5 g
Kolhydrater102.7 g
varav socker17.8 g
Protein25.72 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär aubergine och zucchini [1/2 st, 2P] på längden i 1 cm skivor. Skär potatis i klyftor. Placera på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Blanda potatis med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar. Blanda aubergine och zucchini med lite olivolja* och Mamas favorit. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min. 

Blanda vitlöksolja
2

Finhacka eller pressa vitlök. Blanda vitlök, olivolja* [2 msk | 4 msk] och en nypa salt* i en liten skål.

Förbered dressing
3

Blanda calabrese pesto [½ paket, 2P], gräddfil [½ paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Rosta baguette
4

Dela baguette på längden när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. Bre på vitlöksolja, och rosta baguette på ett galler i 7-8 min.

Förbered råvaror
5

Skär tomat i skivor. Plocka försiktigt av salladsblad. Smula salladsost med en gaffel.

Servera
6

Strö salladsost på brödet. Toppa med rostad aubergine och zucchini, salladsblad, tomat och calabresedressing. Stäng sandwich och servera med potatis och aioli vid sidan av.